Google kan hoge boete van EU krijgen

In de Verenigde Staten heeft Google de anti-mededingingszaken geschikt met de Federal Trade Commission. De Europese Commissie is nog steeds niet tevreden over de manier waarop de zoekleider met zijn concurrenten omgaat. De EC is al jaren bezig met een anti-trustonderzoek tegen Google. Volgens de EC bevoordeelt Google eigen producten en diensten, zoals Google Maps, bij het tonen van zoekresultaten. Andere bedrijven zouden daardoor benadeeld worden omdat hun sites een lagere positie krijgen in de resultatenlijst. De EC wil dat Google zijn zoekresultaten anders gaat presenteren. Als het Amerikaanse bedrijf niet meewerkt, kan het een boete van maximaal 4 miljard euro krijgen.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 1 / 2013. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *