Facebook lanceert sociale zoekmachine

Netwerksite Facebook heeft een geavanceerde zoekmachine voor leden geïntroduceerd. Via Graph Search, zoals de nieuwe zoekmachine heet, kunnen leden zoeken naar informatie die hun vrienden hebben gepubliceerd, zoals namen van restaurants waar ze hebben gegeten en die ze goed vonden.

Graph Search is een combinatie van de zoektechnologie en de index van Bing en de informatie van Facebook-gebruikers zelf. Die combinatie maakt dat gebruikers via de zoekfunctie van Facebook meer kunnen vinden dan via Google. Google, de marktleider op zoekgebied, beschikt immers niet over de informatie van Facebook.

www.facebook.com/about/graphsearch

Deze bijdrage komt uit IP nr. 1 / 2013. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *