Rapport over datadiensten in UB’s verschenen

De Association of College & Research Libraries (ACRL) heeft een rapport uitgebracht over de stand van zaken en toekomstplannen van universiteitsbibliotheken op het gebied van datadiensten. De ACRL maakt deel uit van de American Library Association (ALA). Volgens het onderzoek, dat is verschenen onder de titel ‘Academic Libraries and Research Data Services: Current Practices and Plans for the Future’, bestaat er behoefte aan datadiensten en ook aan cursussen voor onderzoekers, docenten en studenten waarin ze leren hoe ze zelf aan datamanagement kunnen doen. Wetenschappers die zelf geen tijd hebben voor datamanagement, willen graag dat de bibliotheek die taak overneemt.

bit.ly/acrlrap

Deze bijdrage komt uit IP nr. 12 / 2012. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *