Nieuwe gezichten in redactie InformatieProfessional

Hans van der Laan en Jeroen Tegelaar nemen afscheid als redacteur van InformatieProfessional. Pepijn Lemmens en Leen Liefsoens komen de redactie versterken.

Hans van der Laan heeft aan de wieg gestaan van InformatieProfessional. Hij kwam vanuit de redactie van LOGIN, het blad dat in 1997 samen met Open opging in InformatieProfessional. Jarenlang heeft Hans de rubriek Boeken, toen nog Verschenen genoemd, volgeschreven. Verder heeft hij vele bijdragen verzorgd voor de onregelmatig verschijnende serie ‘www.waar.wat’, vanaf 1999 aangepast tot ‘www.wie.waar. wat’, waarin zoekmachines en andere zoekhulpmiddelen aan bod kwamen. Ook testte hij door de jaren heen verschillende softwarepakketten die voor de informatieprofessional nuttig zijn. Hans gaat nu echt van zijn pensioen genieten.

Voor Jeroen Tegelaar, sinds 2008 aan InformatieProfessional verbonden, was het redacteurschap niet meer te combineren met zijn baan als senior manager bij KPMG. Jeroen schreef bijdragen over onder andere informatiebeveiliging, informatieprofielen, digitale duurzaamheid, de nieuwe Archiefregeling en valkuilen bij digitaliseringstrajecten. Hij nam ook het initiatief voor de rubriek Recht op informatie, waarvan in dit decembernummer de laatste aflevering verschijnt.

Onlangs is tot de redactie toegetreden Leen Liefsoens (32). Ze is afkomstig uit Vlaanderen, maar heeft haar ‘carrièreroots’ liggen in de Nederlandse hogeschoolbibliotheekwereld. Haar driedaagse werkweek als documentair informatiespecialist bij de bibliotheek van de Haagse Hogeschool vult ze aan met werkzaamheden binnen de opleiding IDM Den Haag. Afgelopen zomer heeft ze haar masterdiploma Culturele Informatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam behaald. Haar belangstelling gaat uit naar ontwikkelingen binnen het auteursrecht, kennisdeling, informatievaardigheden en informatiemanagement. Leen blogt op persoonlijke titel op 2.0 Drops (leenlief.wordpress.com).

Een ander nieuw gezicht in de redactie is Pepijn Lemmens (38), die als webcoördinator werkt bij het Nederlands Architectuurinstituut (per 1 januari 2013 Het Nieuwe Instituut, voor architectuur, design en e-cultuur). Hier houdt hij zich bezig met het ontsluiten van de collectie en het programma van het instituut via digitale media. Daarnaast heeft hij een bedrijfje waarmee hij websites en applicaties bouwt in met name de culturele sector. Zijn specialisme bevindt zich op het grensvlak tussen (digitale) techniek, inhoud en functie. Pepijn studeerde Journalistiek in Tilburg.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 12 / 2012. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *