Harvard lanceert pop-up library

Library Test Kitchen stimuleert denken over de toekomst van de bibliotheek.

Aan Harvard University wordt al jarenlang nagedacht over de rol en functie van de bibliotheek in het digitale tijdperk. De universiteit telt 73 verschillende bibliotheken. Binnen de Library Test Kitchen wordt gefilosofeerd over de transities die in de praktijk plaatsvinden en noodzakelijke veranderingen in de toekomst.

De Library Test Kitchen is een experimenteel studieprogramma dat twee jaar duurt. Het is de bedoeling dat de studenten, bibliothecarissen en docenten met ideeën komen die kunnen fungeren als blauwdruk voor veranderingen in de bibliotheken van Harvard en andere academische bibliotheken over de hele wereld.

De focus van de Library Test Kitchen is design en niet informatiewetenschap. De ‘Labrary’ (een samentrekking van library en laboratorium) is het eerste product dat is voortgekomen uit de Library Test Kitchen. De Labrary, een pop-up bibliotheek die verplaatst kan worden, bevat onder meer een opblaasbare polyester leeskamer, boeken met luidsprekers en schrijfmachines.

De hele maand december kunnen geïnteresseerden de Labrary bezoeken en hun mening geven over de toekomst van de bibliotheek.

www.librarytestkitchen.org

Deze bijdrage komt uit IP nr. 12 / 2012. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *