25 miljoen Chinezen lezen ebooks op gsm

In China gebruiken 25 miljoen mensen hun mobiele telefoon om digitale boeken te lezen. Ze lezen geen ebooks op een tablet, ereader of laptop, maar gebruiken alleen hun gsm. De grote hoeveelheid lezers die slechts een klein scherm tot hun beschikking hebben, kan zorgen voor een revival van literaire genres als de novelle en het gedicht. Dat schrijft het Amerikaanse tijdschrift The Atlantic.

Uitgevers zoals Penguin vinden de grote Chinese markt fantastisch (er zijn 1,4 miljard Chinezen en het aantal hoogopgeleiden stijgt razendsnel), maar elektronisch uitgeven in China is een risico omdat piraterij een geaccepteerde praktijk is.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 12 / 2012. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *