Bibliotheek Eindhoven moet alle filialen sluiten

Alleen de Centrale Bibliotheek in de Witte Dame blijft open.

De openbare bibliotheek in Eindhoven moet van het college van burgemeester en wethouders zo fors bezuinigen dat binnen een jaar alle vijf filialen gesloten worden. Als de plannen van het college doorgaan, wordt drie miljoen euro op de OB in Eindhoven bezuinigd. Het wijkfiliaal Meerhoven zal al per 1 januari zijn deuren sluiten. De andere vier filialen volgen dan in de loop van 2013. Alleen de Centrale Bibliotheek in de Witte Dame blijft open.

Om het verlies van de wijkbibliotheken te compenseren wil B en W ‘jeugdbibliotheekpunten’ in scholen openen. Die moeten, samen met de centrale bibliotheek, bekostigd worden uit het overgebleven budget van drie miljoen euro. Volgens directeur Thijs Kuipers van Bibliotheek Eindhoven is drie miljoen euro te weinig voor een centrale bibliotheek en 72 steunpunten op scholen. Kuipers zegt in het Eindhovens Dagblad dat hij de plannen van het college wel steunt, maar dat het exploiteren van de nieuwe jeugdbibliotheken anderhalf miljoen euro extra kost.

www.projectnero.nl/bibliotheek

Deze bijdrage komt uit IP nr. 11 / 2012. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *