Bellen vanuit een bibliotheekcel

De Amerikaanse ontwerper John H. Locke tovert telefooncellen om in kleine bibliotheken. Locke heeft in New York al verscheidene openbare telefoons veranderd in boekencellen. Hij installeert, meestal vroeg in de ochtend, planken en zet ze vol met boeken. Dan wacht hij af om te zien wat er gebeurt als mensen die langslopen of willen bellen, zien dat de telefooncel vol met boeken staat.

Meestal verdwijnen zijn belbibliotheken na een paar dagen. Of zijn project toekomst heeft valt te betwijfelen, omdat de openbare telefooncellen – er zijn er een kleine 14.000 in New York – in 2014 uit het straatbeeld zullen verdwijnen.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 11 / 2012. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *