Nederlands zoekbedrijf Silk haalt 1,3 miljoen euro op in Silicon Valley

App voor contentcuratie, zoeken en delen van informatie hoopt op miljoenen gebruikers wereldwijd. Silk is een Nederlandse start-up die zich richt op contentcuratie en het bewaren en doorzoekbaar maken van zelfgekozen data op het web via een app. De Amerikaanse durfinvesteerder New Enterprice Associates heeft onlangs 1,3 miljoen euro in het jonge Amsterdamse bedrijf gestoken.

Silk won vorig jaar de The Next Web Startup Rally voor het beste idee. De app is inmiddels te downloaden en te gebruiken, maar het bedrijf verwacht pas over enkele jaren winst te gaan maken als er miljoenen gebruikers zijn die via de app digitale informatie bewaren en delen.

The Guardian, een van de voorlopers op het gebied van datajournalistiek, is enthousiast over de app. Volgens het Britse dagblad is het bewaren, visualiseren en vergelijken van data met Silk kinderlijk eenvoudig en effectief.

www.silkapp.com

Deze bijdrage komt uit IP nr. 10 / 2012. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *