OCLC levert downloadbaar linked data bestand

OCLC heeft bibliografische linked data beschikbaar gemaakt voor de meest voorkomende werken in WorldCat. Dit downloadbare bestand – dat bijna 1,2 miljoen bronnen vertegenwoordigt – bevat ongeveer tachtig miljoen linked data ‘triples’, de term voor de relatie op het diepst mogelijke niveau tussen afzonderlijke delen van informatie.

‘Dit is een belangrijke stap voor bibliotheken en linked data,’ zegt Richard Wallis, technology evangelist bij OCLC, in een persbericht. ‘Organisaties die linked-datadiensten willen ontwikkelen, kunnen met deze dataset experimenteren voordat ze een volledige ontwikkeling opstarten. Ze zullen ook nieuwe diensten kunnen onderwerpen aan een stresstest met een zeer grote en belangrijke set actuele linked data van bibliotheken. We kijken met grote belangstelling uit naar wat mensen zullen doen met deze data.’

Deze bijdrage komt uit IP nr. 9 / 2012. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *