IP #7&8 / 2012: Logistieke optimalisatie

Er zijn mensen die denken dat de bibliotheek een rustige omgeving is met weinig veranderingen. IP laat ook in deze editie weer zien dat er in ons vakgebied geen sprake is van stilstand. De openbare bibliotheek vernieuwt zich volgens het concept van de webwinkel. Tom Steffens schrijft over innovatie in de bibliotheeklogistiek. In de wetenschappelijke bibliotheek zien we de opmars van open access. Anke Versteeg en Just de Leeuwe van de bibliotheek van de TU Delft berichten over het sponsoren van auteurs die in OA-tijdschriften publiceren.

Maar juist ook in de hoek van het oude erfgoedmateriaal zien we allerlei interessante innovatieve ontwikkelingen. Lees het nieuws over het Nederlab dat gedigitaliseerde oude handschriften toegankelijk en doorzoekbaar gaat maken, het crowd sourcing-project waarmee teksten in gotisch schrift zijn toegevoegd aan de DBNL en de Culturele Coalitie Digitale Duurzaamheid die opkomt voor de digitale duurzaamheid

En van informatieprofessionals wordt gezien alle nieuwe ontwikkelingen overal flexibiliteit en bijscholing verwacht, zo lezen we in het interview met Marianne Warmerdam ter gelegenheid van het vijftienjarige bestaan van uitzendbureau Randstad/ProBiblio.

Bekijk hier de inhoudsopgave van dit nummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *