Bibliotheek gaat op zwart

Hoe ziet een ‘gehalveerde’, drastisch afgeslankte bibliotheek eruit? Om dit doemscenario aan de klanten van de OB Harderwijk duidelijk te maken, was drie dagen lang de helft van de boekenkasten in zwart plastic verpakt en dus niet toegankelijk voor het publiek.

‘Sommige klanten waren boos omdat ze bijvoorbeeld hun zaterdagkrant niet konden lezen of een bepaald boek niet konden meenemen. Anderen waren hoogst verontwaardigd over het bezuinigingsvoorstel van 50 procent dat de gemeente de bibliotheek wil opleggen,’ zegt communicatiemedewerker Mathilde Jonker.

‘De overgrote meerderheid had gelukkig begrip voor onze actie. Velen hebben ons gesteund via Twitter en Facebook en hebben ook een mail gestuurd naar de gemeenteraad.’

Bij het ter perse gaan van dit nummer van InformatieProfessional was nog niet bekend of de gemeente ervoor heeft gekozen om 35 of 50 procent te bezuinigen.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 5 / 2012. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *