De Twitterleesclub gaat van start

Lezende twitteraars (‘leestweeps’) gaan online discussiëren over boeken.

Samen lezen en discussiëren over boeken zonder je luie stoel te verlaten? Dat kan vanaf 2 april bij de Twitterleesclub. Iedereen mag meedoen. Via Twitter en Twitterleesclub.nl bepalen de deelnemers welke boeken er gelezen worden. Er worden er vijf per jaar gekozen. Twee criteria voor de selectie zijn dat het boek in het Nederlands (vertaald) is en dat het in de openbare bibliotheek verkrijgbaar is.

Er hebben zich al een paar honderd mensen aangemeld voor de leesclub. Op 2 april vindt de eerste discussieavond plaats op Twitter. Het boek dat dan wordt besproken, is Toen god een konijn was van Sarah Winman. Lezers die iets willen zeggen over het boek, moeten de hashtag #leestweeps gebruiken.

De Twitterleesclub is een intiatief van Marije van der Haar­Peters, eindredacteur bij Sanoma Media, en Manon Müller­Jansen, freelance tekstschrijver en redacteur. In de Verenigde Staten bestaat al een virtuele leesclub op Twitter van Penguin. De uitgever nodigt elke maand een schrijver uit om met lezers over zijn of haar boek te discussiëren via de hashtag #readpenguin.

www.twitterleesclub.nl

www.twitter.com/leestweeps

Deze bijdrage komt uit IP nr. 4 / 2012. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *