OCLC voltooit overdracht licentiedatabases naar EBSCO Publishing

OCLC heeft aan EBSCO Publishing (EBSCO) de rechten overgedragen van het licenties verlenen voor databases in eigendom van uitgevers, die op dit moment beschikbaar zijn via de OCLC FirstSearch service. Deze transactie heeft als bedoeling de overgang van het coöperatief te voltooien en de rol van contentleverancier neer te leggen. OCLC richt zich nu meer op beheer en toegang tot de volledige bibliotheekcollecties via het OCLC WorldShare Platform.

In maart 2010 nam EBSCO de NetLibrary­divisie van OCLC over, alsmede de rechten om een bepaald aantal databases, in eigendom van uitgevers en beschikbaar via FirstSearch, in licentie aan te bieden. De huidige transactie voltooit de overdracht van OCLC’s rechten om licenties te verlenen op deze databases in FirstSearch, een overdracht die onder de overeenkomst van 2010 was begonnen.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 4 / 2012. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *