Mannen komen van Foursquare, vrouwen van Facebook

Vergeet dat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus. Vandaag de dag komen mannen van Foursquare en vrouwen van Facebook. Mannen en vrouwen gebruiken social media voor andere doeleinden, zo blijkt uit onderzoek van Porter Novelli onder 10.000 Europeanen. 89 procent van de Europese vrouwen gebruikt social media zoals Facebook om bestaande vriendschappen nieuw leven in te blazen en met vrienden en familie te communiceren, terwijl 75 procent van de Europese mannen dit doet. Mannen zijn daarentegen meer bezig met hun locatie openbaar te maken.

In de onderzochte Europese landen zijn vrouwen actiever op social media dan mannen. 50 procent van de vrouwen gebruikt social media ten minste één keer per dag, terwijl 40 procent van de mannen dit doet. Vrouwen blijken daarnaast vaker merken te volgen via social media dan mannen. Ze doen dit vooral om zo te kunnen profiteren van kortingen.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 4 / 2012. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *