IP #4 / 2012: Jubileumnummer

2012 is het jaar van de feestjes. Op 23 januari begon Bobcatsss aan haar 20e internationale conferentie over bibliotheek- en informatiewetenschappen. Verder viert in 2012 het Victorine van Schaickfonds NVB zijn 35-jarig bestaan en is de één eeuw oude NVB, de beroepsvereniging van informatieprofessionals, haar lustrumjaar gestart. Met als aftrap een bijeenkomst in Beeld en Geluid, georganiseerd door het regionale netwerk CNIN en de NVB, en een Infobattle van het Haags Informatie Netwerk (HIN). Diverse regionale NVB100activiteiten zullen nog volgen. En op 15 november volgt de apotheose: het Lustrumcongres in het Beatrix Theater in Utrecht.

Een feestjaar is het ook voor IP: het vakblad bestaat 15 jaar. Dat viert de redactie met een speciale editie, waarin een impressie van zowel 15 jaar ontwikkelingen in het vakgebied als van IP zelf. Ook blikken we vooruit. Hoe ziet ons vakgebied er in 2027 uit en wat zijn de verwachtingen voor IP? Een bloemlezing van reacties van lezers en auteurs schetst een beeld. Met als een van de voorspellingen dat IP – in welke vorm dan ook – over 15 jaar nog altijd een rol heeft om de ontwikkelingen te duiden.

Bekijk hier de inhoudsopgave van dit nummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *