De 15 mooiste

De omslagen van InformatieProfessional hebben van meet af aan op veel zorg en aandacht kunnen rekenen. Het derde lustrum van InformatieProfessional is voor Marieke Kramer en Eric Sieverts reden om uit de vijftien jaargangen, goed voor 162 edities, de vijftien mooiste omslagen te kiezen. Daarin is een duidelijke ontwikkeling terug te zien. Van heel weinig visueel in het eerste jaar naar steeds beeldender en kleuriger composities. Vooral in de periode 1998-2005 zag toenmalig huisfotograaf en -illustrator Egon Viebre het altijd weer als uitdaging om de veelal abstracte onderwerpen te visualiseren. In de laatste jaren zien we een strakkere vormgeving met vaak wat meer concrete foto’s of tekeningen.

Tijdens de zoektocht naar de favorieten kwamen vele academische gebouwen en wereldbollen voorbij, die uiteindelijk geen van alle de strenge selectie overleefden. Van de weinige portretten haalde wel één de eindstreep. Enkele keren was het ook een redacteur die een foto voor de omslag leverde. Erics zuurtjesfles is daar een voorbeeld van. IP’s redactie is van alle markten thuis.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 4 / 2012. Het gehele nummer kun je hier lezen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *