Carrière

De bibliotheek van de Radboud Universiteit wil de komende jaren evolueren naar een primair digitale bibliotheek, waarbij de dienstverlening zich ontwikkelt tot een geïntegreerde studie- en informatievoorziening voorzien van hoogwaardige ict-ondersteuning. Belangrijk daarbij is de ingezette transitie naar een primair digitale bibliotheek. De functie van coördinator Digitale Bibliotheek is speciaal gecreëerd om die ambities kracht bij te zetten. Sinds 1 januari 2012 vervult Gerard Bierens deze rol. Hij stuurt de projecten aan die binnen het vierjarig programma Digitale Bibliotheek worden uitgevoerd. Bierens werkte hiervoor zeventien jaar in verschillende functies bij de dienst Mediavoorzieningen van Fontys Hogescholen.

Jacqueline Numan is gestart als freelance beelddocumentalist/archivaris bij mediabedrijf The-DFilm in Amsterdam. Haar opdracht is onder meer om foto’s/dia’s/negatieven te digitaliseren en archiveren. Hiervoor was Numan beelddocumentalist bij de TROS.

Hanneke Veen heeft haar baan als manager backoffice bij Bibliotheek Assen verruild voor die van directeur bij dezelfde werkgever. Vanuit farmacie, bank, trainingsbureau en een eigen bedrijf is zij drie jaar geleden bij Bibliotheek Assen terechtgekomen. Zij hield zich als manager backoffice bezig met innovatie, marketing en dienstverlening onderwijs. Veen volgt Jenny Koppert op, die met pensioen gaat.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 4 / 2012. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *