Nieuwe vaardigheden voor onderzoek

Research Libraries U.K. (RLUK), een groep die dertig universiteitsbibliotheken in Groot-Brittannië vertegenwoordigt, heeft een rapport gepubliceerd over de rol van bibliotheken bij de ondersteuning van onderzoekers. Omdat de methoden van wetenschappelijk onderzoek veranderen, moeten bibliotheken en informatieprofessionals mee veranderen. In het rapport, getiteld Re-skilling for Research, wordt beschreven wat de informatiebehoeften van onderzoekers zijn en worden verschillende modellen van ondersteuning vergeleken. Ook biedt het rapport informatie over bijscholingsmogelijkheden voor informatieprofessionals.

Rapport: bit.ly/reskillrluk

Deze bijdrage komt uit IP nr. 3 / 2012. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *