EYE aan het IJ

EYE, het nieuwe filmmuseum aan het IJ te Amsterdam, opent 5 april a.s. de deuren voor het publiek. Vanaf die dag kunnen bezoekers terecht in vier filmzalen, een tentoonstellingsruimte, restaurant en een interactieve ‘Basement’.

De ‘Basement’, een gratis toegankelijke, digitale omgeving, biedt toeristen uit binnen- en buitenland op een laagdrempelige manier inzicht in de collectie van EYE. Jongeren kunnen hier spelenderwijs inzicht krijgen in het ontstaan van bewegend beeld en de mogelijkheden die film biedt. De bibliotheek wordt, tot de plannen voor een te bouwen collectiecentrum in Amsterdam-Noord gerealiseerd zijn, ondergebracht bij de afdeling restauratie en filmgerelateerde collecties in het Overamstelgebouw in Amsterdam-Zuidoost. De collectie ligt nu nog verspreid in vestigingen in en buiten Amsterdam.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 3 / 2012. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *