Carrière

Na een dienstverband van ruim 31 jaar heeft Sabine Goedmakers op 1 januari afscheid genomen van de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit van Amsterdam; zij gaat met vervroegd pensioen. In haar laatste functie werkte Goedmakers als informatiespecialist Regiostudies bij de sector Wetenschappelijke Informatie Geesteswetenschappen (WIGW). Haar taken zijn overgenomen door Agnes van Diepen, die per 1 december de overstap van de sectoren Acquisitie & Metadatadiensten en Publieksdiensten naar de sector WIGW heeft gemaakt.

Bea Dietrich is ruim veertig jaar in dienst geweest als catalograaf bij de sector Acquisitie en Metadatadiensten van de Universiteitsbibliotheek van de UvA. Per 1 februari is Dietrich met pensioen gegaan.

Thijs Kuipers is de nieuwe directeur / bestuurder van de Bibliotheek Eindhoven en de Krabbedans. Hij volgt per 1 april interim-directeuren Hans Veen en Bert Brouwer op. Kuipers was sinds 2006 directeur / bestuurder van Stichting BiblioPlus. In 2008 werd hij voorzitter van het Directieoverleg Brabantse Bibliotheken (DOBB). Daarnaast is hij commissielid Letteren en Bibliotheken bij de Raad voor Cultuur.

EBSCO Information Services heeft Marcel Stolk aangesteld als account services manager. Eerder werkte Stolk als sales & marketing manager bij VBHS ICT.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 3 / 2012. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *