Verdrinken in 1 miljoen foto’s

Per dag worden er meer dan een miljoen foto’s op Flickr gezet. Erik Kessels van communicatiebureau KesselsKramer printte de nieuwe beelden van één dag uit en gooide ze letterlijk op een grote hoop.

De bezoeker van de tentoonstelling The Future of the Photography, in november 2011 gehouden in Foam Fotografiemuseum Amsterdam, kon een wandeling maken tussen de bergen foto’s en ze nog wat beter bekijken. Alles kwam voorbij, van babyfoto’s en huisdieren tot witte stranden en close-ups. Niet eerder werd de visualisatie van beeldoverload en het ‘verdrinken in afbeeldingen van ervaringen van anderen’ zo treffend gevisualiseerd.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 1&2 / 2012. Het gehele nummer kun je hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *