368 x gelezenReageer
Rotterdam krijgt stationsbibliotheek
Rotterdam krijgt stationsbibliotheek
2 oktober 2017
De stationsbibliotheek wordt gevestigd in een zijgedeelte van de Stationshuiskamer op het Rotterdamse Centraal Station. Het gaat voorlopig om een pilot van twee jaar.
 
In de voormalige opslagruimte van de Stationshuiskamer zal de Rotterdamse Bibliotheek op het station op zo'n vijftig vierkante meter een collectie van circa duizend boeken bieden en daarnaast kunnen bezoekers e-books downloaden, digitaal kranten en tijdschriften lezen, databanken raadplegen en muziek luisteren. De collectie boeken is afgestemd op de locatie en is zo actueel mogelijk.
 
De stationsbibliotheek zal zeven dagen per week open zijn en voornamelijk op selfservice draaien, al zullen medewerkers van de Stationhuiskamer wel een oogje in het zeil houden. Tijdens spitsuren – maandagochtend, woensdagmiddag en vrijdagavond – zal er wel een bibliotheekmedewerker aanwezig zijn.

De stationsbibliotheek wordt een vestiging van Bibliotheek Rotterdam, die zich met het filiaal zowel op forensen als op buurtbewoners wil richten. Om die reden bevindt de zogeheten Bibliotheek op het Station zich ook buiten de poortjes. Het initiatief voor de stationsbibliotheek kwam twee jaar geleden van ProBiblio.
 
Lees verder op bibliotheekblad.nl.
 

Reageren

*verplichte velden
 
 
IP #7: Amazon als dataslurper

In dit nummer aandacht voor Amazon als datatovenaar, het digitaal ontsluiten van collecties muziekarchieven, het coördinatiepunt voor research data management en tips om diefstal uit bibliotheekcollecties te voorkomen. Extra bij dit nummer: de jaarlijkse KNVI jaarcongresspecial waarin de redactie samen met sprekers vooruitkijkt op het congres (op 9 november).