322 x gelezenReageer
[partnerbijdrage] Voldoet uw organisatie al aan de nieuwe privacywetgeving?

6 oktober 2017

Volgend jaar mei wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht. Wat betekent dit voor uw organisatie? Hoe gaat u om met de wetgeving en de richtlijnen? KBenP ondersteunt organisaties met de implementatie van deze nieuwe privacywetgeving.

Op dinsdag 31 oktober praat KBenP u tijdens een (kosteloze) ontbijtsessie in Voorburg uitgebreid bij over alle ins en outs van de aankomende AVG. De bijeenkomst is met name gericht op MT-leden en middenkader op gebied van informatieveiligheid, in het bijzonder de beveiliging van persoonlijke gegevens.

Quickscan AVG

De regels voor het gebruiken van persoonsgegevens worden onder de loep genomen. Met name regels omtrent bijzondere persoonsgegevens (zoals BSN, het medisch dossier, maar ook financiële gegevens) worden in de AVG aangescherpt. Om organisaties te helpen voldoen aan de AVG heeft KBenP de Quickscan AVG ontwikkeld. Deze QuickScan geeft u handvatten om uw organisatie AVG compliant te maken, ook krijgt u inzicht in hoe zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens en datalekken. Hierdoor worden de bijbehorende hoge boetes voorkomen.

Wat mag wel en niet?

De verschillende begrippen worden op de ontbijtsessie uitgelegd door de in privacywetgeving gespecialiseerde jurist mr. Carola van Rijsbergen. Er wordt bekeken wat er wel mogelijk is in het gebruik van persoonsgegevens en wat er echt niet meer mag. U leert persoonsgegevens bewust, maar ook minimaal te gebruiken. Er wordt uitgebreid ingegaan op verwerkersovereenkomsten, de verplichte registers, de plaats en functie van de FG en het melden van datalekken. Daarnaast wordt ingezoomd op de soms tegenstrijdige wetgeving.

Werkbare omgeving

Het belangrijkste is om te voldoen aan de wet en de richtlijnen en toch ook een werkbare omgeving te creëren. Tijdens de ontbijtsessie gaat jurist, mr. Carola van Rijsbergen, in op de voorbereiding van een organisatie op de komende AVG.

Aanmelden voor deze ontbijtsessie kan via ernst.schoneveld@kbenp.nl. Meer informatie is hier te vinden.

Reageren

*verplichte velden
 
 
IP #7: Amazon als dataslurper

In dit nummer aandacht voor Amazon als datatovenaar, het digitaal ontsluiten van collecties muziekarchieven, het coördinatiepunt voor research data management en tips om diefstal uit bibliotheekcollecties te voorkomen. Extra bij dit nummer: de jaarlijkse KNVI jaarcongresspecial waarin de redactie samen met sprekers vooruitkijkt op het congres (op 9 november).