529 x gelezenReageer
Noordhoff gaat samenwerken met streamingdienst BUKU
Noordhoff gaat samenwerken met streamingdienst BUKU
29 september 2017

Noordhoff Uitgevers gaat een deel van haar hbo-fonds aanbieden via de streamingdienst BUKU. Op die manier kunnen studenten altijd en overal over hun studieboeken te beschikken

Noordhoff ziet, aldus een persbericht, bij studenten een sterk groeiende vraag naar flexibiliteit in het aanschaffen en gebruik van studiemateriaal. Deze tendens zou aansluiten bij de maatschappelijke trend om steeds vaker te betalen voor gebruik in plaats van bezit. De uitgeverij ziet voor deze studenten in een streamingplatform voor studieboeken een uitgelezen kans.

BUKU biedt met haar platform de mogelijkheid aan studenten om met een gebruiksvriendelijke applicatie voor een vast bedrag per maand altijd en overal – op laptop, tablet en smartphone - over studieboeken te beschikken.

Studenten kunnen in het nu startende collegejaar direct gebruik maken van dit nieuwe platform. Zij betalen een vast bedrag per maand, voor docenten is het gebruik van BUKU gratis. Afhankelijk van de eerste resultaten zullen BUKU en Noordhoff de samenwerking mogelijk intensiveren en zal meer Noordhoff-content via BUKU beschikbaar komen.
 

Reageren

*verplichte velden
 
 
IP #7: Amazon als dataslurper

In dit nummer aandacht voor Amazon als datatovenaar, het digitaal ontsluiten van collecties muziekarchieven, het coördinatiepunt voor research data management en tips om diefstal uit bibliotheekcollecties te voorkomen. Extra bij dit nummer: de jaarlijkse KNVI jaarcongresspecial waarin de redactie samen met sprekers vooruitkijkt op het congres (op 9 november).