510 x gelezenReageer
Asian Library kanshebber voor Rijnlandse Architectuurprijs
Asian Library kanshebber voor Rijnlandse Architectuurprijs
26 september 2017

De Asian Library (Universitaire Bibliotheken Leiden) van Felsch Architecten staat op de longlist voor de Rijnlandse Architectuurprijs. Deze prijs voor de regio Leiden wordt elke twee jaar uitgereikt.

Komende maand buigt een jury onder voorzitterschap van de Leidse stadsbouwmeester Hilde Blank zich over de longlist, waarop 26 gebouwen staan, om deze terug te snoeien tot een shortlist. Op 28 oktober wordt bekend gemaakt welke bouwwerken zijn overgebleven.

Op de longlist staat onder andere de Leidse studentenhuisvestingscomplexen 'Student Campus Yours' en het complex aan de Langebrug, beide van Mecanoo. En dus ook de Asian Library, gehuisvest in een nieuw gebouwde vleugel boven op de bestaande Universiteitsbibliotheek. De Asian Library werd 14 september jl. officieel geopend door koningin Máxima.

Na de bekendmaking van de shortlist kunnen de burgers van de deelnemende gemeenten stemmen voor de publieksprijs. Dat kan tot en met 27 november, waarna op 29 november zowel de winnaar van de publieksprijs als die van de juryprijs bekend worden gemaakt.

(bron: www.universiteitleiden.nl)
 

Reageren

*verplichte velden
 
 
IP #7: Amazon als dataslurper

In dit nummer aandacht voor Amazon als datatovenaar, het digitaal ontsluiten van collecties muziekarchieven, het coördinatiepunt voor research data management en tips om diefstal uit bibliotheekcollecties te voorkomen. Extra bij dit nummer: de jaarlijkse KNVI jaarcongresspecial waarin de redactie samen met sprekers vooruitkijkt op het congres (op 9 november).