1507 x gelezenReageer
Nationale Bibliotheek Israël lanceert database Ktiv
Nationale Bibliotheek Israël lanceert database Ktiv
4 augustus 2017

De Nationale Bibliotheek van Israël heeft afgelopen woensdag de database Ktiv gelanceerd, een online archief van tienduizenden Joodse manuscripten die afkomstig zijn uit de wereldwijde collecties van andere organisaties. Door het initiatief komen documenten die verdeeld waren over die verschillende collecties voor het eerst in eeuwen weer bij elkaar.

Het archief bevat bijna 4,5 miljoen afbeeldingen, uit 45.000 manuscripten waaronder gebedsboeken, bijbelse teksten en commentaren, literatuur en wetenschappelijke publicaties. Ktiv (Hebreeuws voor ‘geschreven woord’) is het resultaat van een samenwerkingsverband met onder meer the Friedberg Jewish Manuscript Society, the British Library, Parma’s Palatine bibliotheek en de bibliotheek van het Vaticaan.

Reageren

*verplichte velden
 
 
IP #6: Marco de Niet kijkt terug op 11 jaar DEN

In de nieuwste IP aandacht voor een onderzoek naar opleidingsbehoeften in ons vakgebied, de indrukken van een big data-congres in New York, interview met Marco de Niet bij zijn afscheid van DEN (en tevens spreker op het komende KNVI Jaarcongres) en drie zelfhulp)boeken over smartphoneverslaving.