1798 x gelezenReageer
Nationale Bibliotheek Israël lanceert database Ktiv
Nationale Bibliotheek Israël lanceert database Ktiv
4 augustus 2017

De Nationale Bibliotheek van Israël heeft afgelopen woensdag de database Ktiv gelanceerd, een online archief van tienduizenden Joodse manuscripten die afkomstig zijn uit de wereldwijde collecties van andere organisaties. Door het initiatief komen documenten die verdeeld waren over die verschillende collecties voor het eerst in eeuwen weer bij elkaar.

Het archief bevat bijna 4,5 miljoen afbeeldingen, uit 45.000 manuscripten waaronder gebedsboeken, bijbelse teksten en commentaren, literatuur en wetenschappelijke publicaties. Ktiv (Hebreeuws voor ‘geschreven woord’) is het resultaat van een samenwerkingsverband met onder meer the Friedberg Jewish Manuscript Society, the British Library, Parma’s Palatine bibliotheek en de bibliotheek van het Vaticaan.

Reageren

*verplichte velden
 
 
IP #7: Amazon als dataslurper

In dit nummer aandacht voor Amazon als datatovenaar, het digitaal ontsluiten van collecties muziekarchieven, het coördinatiepunt voor research data management en tips om diefstal uit bibliotheekcollecties te voorkomen. Extra bij dit nummer: de jaarlijkse KNVI jaarcongresspecial waarin de redactie samen met sprekers vooruitkijkt op het congres (op 9 november).