1263 x gelezenReageer
Linden Lab lanceert VR-wereld Sansar
Linden Lab lanceert VR-wereld Sansar
2 augustus 2017

Linden Lab, het bedrijf achter de virtuele wereld Second Life, heeft maandag de bètaversie van Sansar gelanceerd, een nieuwe wereld die is gericht op virtual reality (VR).

Sansar wordt gepresenteerd als een wereld vol interessante virtuele ervaringen. Gebruikers kunnen er videogames spelen, maar ook musea, bioscopen of nagebouwde plekken uit de echte wereld bezoeken. Linden Lab startte de ontwikkeling van Sansar begin 2014 en heeft de wereld de afgelopen maanden met 200 ontwikkelaars getest.
 
Sansar is gratis toegankelijk maar een abonnement (vanaf 10 dollar per maand) biedt extra mogelijkheden. De wereld heeft ook een eigen virtuele economie, die draait om zogenoemde Sansar Dollars. Met dat geld kunnen gebouwde ‘ervaringen’ worden verhandeld, waarbij een percentage van de opbrengst naar Linden Lab gaat. Linden Lab is in 1999 opgericht door de Amerikaanse ondernemer Philip Rosedale. Second Life werd in 2003 geopend. 

Reageren

*verplichte velden
 
 
IP #6: Marco de Niet kijkt terug op 11 jaar DEN

In de nieuwste IP aandacht voor een onderzoek naar opleidingsbehoeften in ons vakgebied, de indrukken van een big data-congres in New York, interview met Marco de Niet bij zijn afscheid van DEN (en tevens spreker op het komende KNVI Jaarcongres) en drie zelfhulp)boeken over smartphoneverslaving.