593 x gelezenReageer
Linden Lab lanceert VR-wereld Sansar
Linden Lab lanceert VR-wereld Sansar
2 augustus 2017

Linden Lab, het bedrijf achter de virtuele wereld Second Life, heeft maandag de bètaversie van Sansar gelanceerd, een nieuwe wereld die is gericht op virtual reality (VR).

Sansar wordt gepresenteerd als een wereld vol interessante virtuele ervaringen. Gebruikers kunnen er videogames spelen, maar ook musea, bioscopen of nagebouwde plekken uit de echte wereld bezoeken. Linden Lab startte de ontwikkeling van Sansar begin 2014 en heeft de wereld de afgelopen maanden met 200 ontwikkelaars getest.
 
Sansar is gratis toegankelijk maar een abonnement (vanaf 10 dollar per maand) biedt extra mogelijkheden. De wereld heeft ook een eigen virtuele economie, die draait om zogenoemde Sansar Dollars. Met dat geld kunnen gebouwde ‘ervaringen’ worden verhandeld, waarbij een percentage van de opbrengst naar Linden Lab gaat. Linden Lab is in 1999 opgericht door de Amerikaanse ondernemer Philip Rosedale. Second Life werd in 2003 geopend. 

Reageren

*verplichte velden
 
 
IP #5: #LibrariesResist!

Sinds zijn verkiezing tot president van de Verenigde Staten is Donald Trump dominant aanwezig in de internationale media. Nu prijkt hij ook op de cover van IP. Hij is de eerste politieke leider die die twijfelachtige eer krijgt, en dat is natuurlijk niet voor niets. In het artikel ‘Bad-Ass Librarians en Guerilla Archivists’ brengt Marjo Bakker in kaart welke gevaren Amerikaanse bibliothecarissen en archivarissen zagen opdoemen en welke acties zij tot dusver ondernamen in een poging het tij te keren.