834 x gelezenReageer
Lily Knibbeler voorzitter CDNL
Lily Knibbeler voorzitter CDNL
22 augustus 2017

Op 22 augustus is Lily Knibbeler, algemeen directeur van de KB, gekozen als voorzitter van CDNL. CDNL is de Conference of Directors of National Libraries, en in 1974 opgericht om gedachtevorming en uitwisseling van ideeën te bevorderen. Het voorzitterschap geldt voor de periode 2017-2021.

De benoeming gebeurde tijdens het IFLA-congres in Wroclaw (Polen), waar CDNL zijn jaarlijkse bijeenkomst houdt. Lily Knibbeler volgt de Fin Kai Ekholm op. Er is per land maar één nationale bibliotheek met haar specifieke taken en verantwoordelijkheden. Vrije discussie hierover vindt dus in CDNL-verband plaats. Het thema voor 2017 is 'National Libraries Connecting Continents and Communities'. Dit sluit naadloos aan bij Lily Knibbelers gedachten over bibliotheken in netwerkverband.

(bron: KB)

Reageren

*verplichte velden
 
 
IP #6: Marco de Niet kijkt terug op 11 jaar DEN

In de nieuwste IP aandacht voor een onderzoek naar opleidingsbehoeften in ons vakgebied, de indrukken van een big data-congres in New York, interview met Marco de Niet bij zijn afscheid van DEN (en tevens spreker op het komende KNVI Jaarcongres) en drie zelfhulp)boeken over smartphoneverslaving.