766 x gelezenReageer
Amsterdam krijgt nieuwe digitale opleiding
Amsterdam krijgt nieuwe digitale opleiding
4 augustus 2017

Amsterdam krijgt een nieuwe opleiding, volledig gericht op de gevolgen van de digitalisering van de samenleving. Door dit initiatief van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) kunnen zo’n 12.000 studenten de komende jaren terecht bij de Digital Society School.

Ze leren er hoe digitale technologie deel kan uitmaken van meerdere lagen in de samenleving. Niet alleen technologiebedrijven hebben te maken met digitalisering, het heeft bijvoorbeeld ook invloed op het werk van een arts, een automonteur of een ambtenaar.
De Digital Society School introduceert een nieuw hoger onderwijsmodel. Het studieaanbod speelt snel in op digitale vernieuwingen, maatschappelijke ontwikkelingen en wensen van het bedrijfsleven. Studenten kunnen hun lespakket zelf samenstellen en aanvullen met de nieuwste leermodules. Actuele onderwerpen zijn onder andere robotisering, en de opkomst van ‘the internet of everything’. Ontwerpers, ontwikkelaars en onderzoekers werken intensief samen met de studenten. Dat is goed voor de opleiding van de studenten en ook voor de ontwikkeling van nieuwe kennis.
 
De gemeente Amsterdam ondersteunt het initiatief. De Hogeschool van Amsterdam stelt €16,6 miljoen beschikbaar voor de opleiding, het bedrijfsleven investeert €12,5 miljoen en na een positief besluit van de gemeenteraad draagt de gemeente Amsterdam €3,7 miljoen bij.
 
Afbeelding: HvA op Facebook.

Reageren

*verplichte velden
 
 
IP #5: #LibrariesResist!

Sinds zijn verkiezing tot president van de Verenigde Staten is Donald Trump dominant aanwezig in de internationale media. Nu prijkt hij ook op de cover van IP. Hij is de eerste politieke leider die die twijfelachtige eer krijgt, en dat is natuurlijk niet voor niets. In het artikel ‘Bad-Ass Librarians en Guerilla Archivists’ brengt Marjo Bakker in kaart welke gevaren Amerikaanse bibliothecarissen en archivarissen zagen opdoemen en welke acties zij tot dusver ondernamen in een poging het tij te keren.