1949 x gelezenReageer
UB Leiden start Leiden Special Collections Blog
UB Leiden start Leiden Special Collections Blog
23 juli 2017

De Universitaire Bibliotheken Leiden is gestart met het Leiden Special Collections Blog. Conservatoren, gasten en fellows van het Scaliger Instituut zullen schrijven over nieuwe aanwinsten, interessante ontdekkingen, bijzondere stukken, tentoonstellingen en vele andere onderwerpen. De collecties van de Universiteit Leiden vormen de bron van inspiratie voor het blog.

De eerste blogpost van Kasper van Ommen heeft ‘100 years De Stijl’ als onderwerp. Deze blog continueert de snapshot mailinglijst en veel van de snapshots zijn ook omgewerkt tot blogposts. De Leiden Special Collections Blog is daarmee al goed gevuld. Gebruikers van de bibliotheek zijn uitgenodigd om ook bijdragen te leveren aan het nieuwe platform.

Reageren

*verplichte velden
 
 
IP #7: Amazon als dataslurper

In dit nummer aandacht voor Amazon als datatovenaar, het digitaal ontsluiten van collecties muziekarchieven, het coördinatiepunt voor research data management en tips om diefstal uit bibliotheekcollecties te voorkomen. Extra bij dit nummer: de jaarlijkse KNVI jaarcongresspecial waarin de redactie samen met sprekers vooruitkijkt op het congres (op 9 november).