1690 x gelezenReageer
Erfgoed Leiden zoekt hulp Leidenaars
Erfgoed Leiden zoekt hulp Leidenaars
27 juli 2017

Erfgoed Leiden heeft vorige week ’Lens op Leiden’ gelanceerd, een tool waarmee Leidenaren en andere belangstellenden kunnen helpen de locatie van duizenden historische afbeeldingen vast te stellen.

 De organisatie heeft zo’n 200.000 afbeeldingen in bezit. Bijna de helft daarvan heeft geen adres of plaatsgegevens. Een ander probleem is dat adressen in de loop der jaren zijn veranderd of niet meer bestaan, waardoor de gegevens niet meer kloppen. “Het toevoegen van locaties is zoveel werk dat we het niet allemaal zelf kunnen. Daarom hebben we de hulp van alle inwoners ingeschakeld”, zegt Ellen Gehring van Erfgoed Leiden.
 
De organisatie vraag vrijwilligers in de tool ‘duurzame’ coördinaten aan de foto’s toe te voegen. Daarmee kunnen zelfs foto’s van verdwenen gebouwen of waarvan het adres is gewijzigd een locatie krijgen. Op dit moment zijn er drieduizend foto’s te bekijken. Als alle locaties bekend zijn, worden er nieuwe foto’s toegevoegd.
 

Reageren

*verplichte velden
 
 
IP #7: Amazon als dataslurper

In dit nummer aandacht voor Amazon als datatovenaar, het digitaal ontsluiten van collecties muziekarchieven, het coördinatiepunt voor research data management en tips om diefstal uit bibliotheekcollecties te voorkomen. Extra bij dit nummer: de jaarlijkse KNVI jaarcongresspecial waarin de redactie samen met sprekers vooruitkijkt op het congres (op 9 november).