663 x gelezenReageer
Symposium The art of queering op 16 juni
Symposium The art of queering op 16 juni
6 juni 2017

Op 16 juni organiseert het netwerk Queering the collections in Amsterdam het eerste jaarlijkse symposium over beeldende kunst met een LGBTQI-thema in het publieke domein. LGBTQI staat voor ‘lesbian, gay, bisexual, transgender, queer and intersex people’.

Het symposium The Art of Queering toont het belang van kunst rondom LGBTQI-thema’s in het publieke domein. LGBTQI thema’s zijn volgens het netwerk Queering the collections nodig om de heteronorm in het publieke domein tegen te gaan.

Keyote sprekers zijn Jonathan D. Katz en Clare Barlow. Katz is activist, kunsthistoricus, schrijver, oprichter van het Harvey Milk Institute en president emeritus van het Leslie-Lohman Museum of Gay and Lesbian Art in New York. Barlow is werkzaam bij de Tate Britain en assistentcurator van de tentoonstelling Queer British Art 1750-1830 (nog tot 1 oktober te zien).

Het symposium vormt een kritisch moment voor musea en archieven waarbij het theoretisch beleid met betrekking tot LGBTQI wordt omgezet in de praktijk. Tijdens het symposium delen medewerkers van archieven en musea hun ervaringen met LGTBQI in het publieke domein. Het publiek is uitgenodigd om mee te denken met het netwerk Queering the Collections en zo de toekomstige activiteiten in publieke ruimte mee te helpen vormgeven.

Het symposium The Art of Queering is gratis toegankelijk. Meer informatie is hier te vinden, aanmelden kan hier.
 

Reageren

*verplichte velden
 
 
IP #5: #LibrariesResist!

Sinds zijn verkiezing tot president van de Verenigde Staten is Donald Trump dominant aanwezig in de internationale media. Nu prijkt hij ook op de cover van IP. Hij is de eerste politieke leider die die twijfelachtige eer krijgt, en dat is natuurlijk niet voor niets. In het artikel ‘Bad-Ass Librarians en Guerilla Archivists’ brengt Marjo Bakker in kaart welke gevaren Amerikaanse bibliothecarissen en archivarissen zagen opdoemen en welke acties zij tot dusver ondernamen in een poging het tij te keren.