1750 x gelezenReageer
Online supermarkt Picnic haalt boeken van Bibliotheek Houten thuis op 
Online supermarkt Picnic haalt boeken van Bibliotheek Houten thuis op 
29 juni 2017

Online supermarkt Picnic levert in Houten niet alleen de boodschappen af, maar sinds kort ook bibliotheekboeken. De uitgeleende titels van Bibliotheek Houten worden met elektrische bezorgwagentjes gratis thuis opgehaald en teruggebracht naar de bibliotheek.Bibliotheek Houten ziet de samenwerking als een kans om zijn leden beter te bedienen en drukke gezinnen te ontlasten doordat ze voor het inleveren van hun boeken niet meer de deur uit hoeven. Online supermarkt Picnic hoopt op deze manier lezen voor zijn klanten leuker en makkelijker te maken.

“Op dit moment is het ophalen van de boeken in Houten een proef,” vertelt Marjolein van den Blink van Picnic aan IP. “Maar het wordt al zeer enthousiast ontvangen. Onze klanten uit alle regio's reageren erg enthousiast en er zijn zelfs al bibliotheken die ook aangegeven hebben interesse in een dergelijke samenwerking te hebben. Het zou dus goed kunnen dat we dit verder uitbreiden.”

Reageren

*verplichte velden
 
 
IP #7: Amazon als dataslurper

In dit nummer aandacht voor Amazon als datatovenaar, het digitaal ontsluiten van collecties muziekarchieven, het coördinatiepunt voor research data management en tips om diefstal uit bibliotheekcollecties te voorkomen. Extra bij dit nummer: de jaarlijkse KNVI jaarcongresspecial waarin de redactie samen met sprekers vooruitkijkt op het congres (op 9 november).