1078 x gelezenReageer
Google Arts & Culture start project ‘We wear culture'
Google Arts & Culture start project ‘We wear culture'
9 juni 2017

Google Arts & Culture maakt sinds 8 juni jl. 3000 jaar mode toegankelijk voor iedereen. Aan dit project, genaamd 'We wear culture’, werken 180 partners uit meer dan 40 landen mee. 

Met behulp van virtual reality, street view en hogeresolutie afbeeldingen komt de kleding tot leven. Mode wordt getoond als uiting van cultuur, kunst en vakmanschap.

Aan ‘We wear culture’ werken gerenommeerde instituten mee als het Met’s Costume Institute, het Victoria & Albert Museum in Londen, Japans Kyoto Costume Institute en het Musée des Arts Decoratifs in Parijs. De enige Nederlandse deelnemer tot nu toe is het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Reageren

*verplichte velden
 
 
IP #5: #LibrariesResist!

Sinds zijn verkiezing tot president van de Verenigde Staten is Donald Trump dominant aanwezig in de internationale media. Nu prijkt hij ook op de cover van IP. Hij is de eerste politieke leider die die twijfelachtige eer krijgt, en dat is natuurlijk niet voor niets. In het artikel ‘Bad-Ass Librarians en Guerilla Archivists’ brengt Marjo Bakker in kaart welke gevaren Amerikaanse bibliothecarissen en archivarissen zagen opdoemen en welke acties zij tot dusver ondernamen in een poging het tij te keren.