391 x gelezenReageer
Bits of Freedom roept 9 juni uit tot Dag van de Internetvrijheid
Bits of Freedom roept 9 juni uit tot Dag van de Internetvrijheid
9 juni 2017

Vanaf 8 uur ’s ochtends worden 12 uur lang 24 gasten live geïnterviewd vanuit een bed in het Volkshotel in Amsterdam, geïnspireerd door de 'Bed-In for Peace' van John Lennon en Yoko Ono. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere ’is meten weten’, meekijkvrije e-mail, internetvrijheid volgens Silicon Valley en wat zoekmachines over hun gebruikers weten.

De interviews worden live uitgezonden op freedom.nl. Met deze actie wil privacyorganisatie Bits of Freedom ook aandacht vragen voor haar werk én hoopt zij 500 nieuwe donateurs te vinden.

Reageren

*verplichte velden
 
 
IP #5: #LibrariesResist!

Sinds zijn verkiezing tot president van de Verenigde Staten is Donald Trump dominant aanwezig in de internationale media. Nu prijkt hij ook op de cover van IP. Hij is de eerste politieke leider die die twijfelachtige eer krijgt, en dat is natuurlijk niet voor niets. In het artikel ‘Bad-Ass Librarians en Guerilla Archivists’ brengt Marjo Bakker in kaart welke gevaren Amerikaanse bibliothecarissen en archivarissen zagen opdoemen en welke acties zij tot dusver ondernamen in een poging het tij te keren.