521 x gelezenReageer
Nederland Leest dit jaar 'Ik, Robot' van Isaac Asimov
Nederland Leest dit jaar 'Ik, Robot' van Isaac Asimov
18 mei 2017
De campagne Nederland Leest staat dit jaar in het teken van het thema robotica en robotisering. Het motto van de editie van 2017 luidt daarom:  'Nederland Leest de toekomst'. Bibliotheekbezoekers krijgen het boek Ik, robot van Isaac Asimov cadeau. De campagne loopt van 1 tot en met 30 november 2017.
 
Ik, robot is een verzameling van negen korte sciencefictionverhalen die de Amerikaanse schrijver en biochemicus Isaac Asimov tussen 1940 en 1950 publiceerde. De CPNB, organisator van Nederland Leest, schrijft over de dit jaar gekozen titel: 'Ik, robot is de geniale futuristische raamvertelling van Isaac Asimov rond de hoofdpersoon Susan Calvin, robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven. Ze ontmoette een verliefde robot, maar ook twijfelende of bewust van zichzelf geworden robots. Het zijn verhalen over menselijke trekken bij robots die ontstaan door de mazen in de wetten van de robotica."

Net als vorig jaar is er nu weer een Nederland Leest Junior-editie. Tijdens deze juniorcampagne staat Cyberboy van Tanja de Jonge centraal. In in dit boek speelt robotica een belangrijke rol. Het boek zal in november beschikbaar zijn voor scholieren in de leeftijd van 10 -14 jaar.

Met de keuze van één titel verlaat de CPNB weer de vorig jaar ingeslagen weg waarbij gekozen werd voor een nieuwe opzet met drie titels aansluitend bij een thema dat centraal staat. Als reden voor de vernieuwde opzet werd destijds genoemd het uitgangspunt dat Nederland Leest niet alleen zou moeten aansluiten bij de leesfunctie van de bibliotheek, maar ook een duidelijke link heeft met haar bredere functie van ontmoeting en debat, aldus de CPNB vorig jaar.

Bron: Bibliotheekblad.nl

Reageren

*verplichte velden
 
 • Rapid weight loss

  May 20, 2017, 13:49

  Your blog is so amazing and helpfull.And it is the great idea to wish the mother.Thanks for sharing a batter idea.Please upload more post in different topics like lose weight fast plan, Hollywood movies release.

 • instagram online

  May 25, 2017, 10:31

  Het boek klinkt zo interessant. Bedankt voor het delen van de informatie. Ik zal het boek vinden.

 • cartoon hd download

  May 29, 2017, 06:30

  good

 • animal jam

  May 29, 2017, 09:32

  The article you have shared here very good. This is really interesting information for me. Thanks for sharing!

 • hotmail login

  May 29, 2017, 09:35

  Thanks for sharing this great. Keep sharing more useful and conspicuous stuff like this. Thank you so much

 • mont blanc

  Jun 8, 2017, 08:32

  We sometimes see one of your colleagues and wish to help.Huntsville three times the kill questionable charged with breaking bondHuntsville bondUpdated:

 • Mobdro for BlackBerry

  Jun 9, 2017, 15:23

  Mobdro is just about the fastest streaming service I have come across and I am so glad that I did. The app is a perfect killer of time as it offers tons of TV shows, movies, and even cartoons to watch online from anywhere, anytime you want. Pretty easy to use the app, Mobdro is fast. When I say fast, I really mean fast. If you haven't used it yet, you don't know what you are missing.

 
IP #5: #LibrariesResist!

Sinds zijn verkiezing tot president van de Verenigde Staten is Donald Trump dominant aanwezig in de internationale media. Nu prijkt hij ook op de cover van IP. Hij is de eerste politieke leider die die twijfelachtige eer krijgt, en dat is natuurlijk niet voor niets. In het artikel ‘Bad-Ass Librarians en Guerilla Archivists’ brengt Marjo Bakker in kaart welke gevaren Amerikaanse bibliothecarissen en archivarissen zagen opdoemen en welke acties zij tot dusver ondernamen in een poging het tij te keren.