395 x gelezenReageer
DEN lanceert nieuwe website voor cultuurmakers
DEN lanceert nieuwe website voor cultuurmakers
18 mei 2017

DEN Kennisinstituut Digitale Cultuur heeft op 16 mei digitalecultuur.nl gelanceerd. Met deze website wil DEN theatergezelschappen, dansgroepen, muzikanten en andere kunstenaars ondersteunen bij het digitaliseren van hun archieven en collecties.

Productiematerialen, decors en kostuums, video-opnames van opvoeringen en publiciteitsmateriaal; dit zijn voorbeelden van wat er bij veel theatergezelschappen in de archieven ligt opgeslagen. Dit erfgoed van de podiumkunsten is nu nog lang niet altijd digitaal toegankelijk voor bijvoorbeeld dramaturgen, onderzoekers of het publiek. Met het wegbezuinigen van onder andere het Theater Instituut Nederland (TIN) in 2013 is het pleidooi om als sector te investeren in het digitaliseren van deze archieven en collecties grotendeels weggevallen.De zorg voor archivering en digitalisering ligt nu meer dan ooit bij de theatergezelschappen zelf.

DEN heeft vanaf 2017 de taak cultuurinstellingen hierbij te ondersteunen, zoals zij dat al sinds 1999 met succes voor de erfgoedsector doet. Met digitalecultuur.nl biedt DEN cultuurmakers handvaten en praktijkvoorbeelden voor digitaliseringsbeleid en het goed uitvoeren van digitaliseringsprojecten.
 
Vlaams voorbeeld
Op digitalecultuur.nl is de kennis die DEN in de loop der tijd heeft verzameld voor de erfgoedsector aangepast en aangevuld voor cultuurmakers. Ook wordt er gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden uit Vlaanderen, waar het al langere tijd wettelijk verplicht is voor cultuurmakers om aan (digitale) archivering te doen. Daarnaast dient de website als nieuwsplatform en agenda voor nieuws en evenementen rondom digitale cultuur en is er op de website een subsidiewijzer te vinden die organisaties helpt om financiering te vinden voor projecten rondom digitalisering.

Bron: den.nl

Reageren

*verplichte velden
 
 • Vidmate for Android

  May 23, 2017, 12:59

  Vidmate is an absolutely free application for watching all kind of videos based on entertainment. Therefore, it surely keeps all the woes related to watching movies and television series away.

 • vigrx plus review

  May 25, 2017, 06:18

  VigRX Plus Reviews 2017: In this, you will learn the true facts about this herbal supplement. Read Genuine Review, side effects, results

 • vigrx plus review

  May 25, 2017, 06:18

  VigRX Plus Reviews 2017: In this, you will learn the true facts about this herbal supplement. Read Genuine Review, side effects, results

 • animal jam

  May 26, 2017, 03:59

  You want to play the best games and the most attractive, go to our website, it will not disappoint you. http://animaljam-2.com http://fivenightsatfreddys-2.com http://hotmailemaillogin.net

 • showbox movies

  May 27, 2017, 13:06

  showbox apk

 
IP #4: werkspecial

IP #4 is geheel gewijd aan werk. Met bijdragen over de Universiteitsbibliotheek Rotterdam waar oude managementmethodes overboord gezet, vrijwilligers, ontgroening en vergrijzing op de werkvloer en IP’ers die overstapten van de ene sector naar de andere.