1482 x gelezenReageer
Turing Award voor Tim Berners-Lee
Turing Award voor Tim Berners-Lee
5 april 2017

Tim Berners-Lee heeft de Turing Award, de zogenaamde ’Nobelprijs’ binnen de informatica, gewonnen. Hij krijgt de prijs voor het uitvinden van het World Wide Web. De prijs wordt tegenwoordig gefinancierd door Google en gaat vergezeld van een cheque van één miljoen dollar.

Tijdens de acceptatie van de prijs uitte Berners-Lee kritiek op de plannen van het Verenigd Koninkrijk om encryptie te kunnen doorbreken. Minister Rudd heeft eerder gezegd dat zij wil dat de overheid de mogelijkheid krijgt om toegang te krijgen tot de berichten op WhatsApp en andere door encryptie beveiligde chatdiensten om terrorisme beter te kunnen bestrijden

Eerder ontvingen onder anderen Vint Cerf en Bob Kahn en artificial intelligence pionier John McCarthy deze award.

Lees voor meer achtergronden verder op Tweakers.net

Lees ook: Berners-Lee: 3 ontwikkelingen vormen bedreiging voor het www
 
(Foto: Paul Clarke, CC BY-SA 4.0)

Reageren

*verplichte velden
 
 
IP #5: #LibrariesResist!

Sinds zijn verkiezing tot president van de Verenigde Staten is Donald Trump dominant aanwezig in de internationale media. Nu prijkt hij ook op de cover van IP. Hij is de eerste politieke leider die die twijfelachtige eer krijgt, en dat is natuurlijk niet voor niets. In het artikel ‘Bad-Ass Librarians en Guerilla Archivists’ brengt Marjo Bakker in kaart welke gevaren Amerikaanse bibliothecarissen en archivarissen zagen opdoemen en welke acties zij tot dusver ondernamen in een poging het tij te keren.