1140 x gelezenReageer
Wikipedia wil graag meer vrouw-gerelateerde onderwerpen
Wikipedia wil graag meer vrouw-gerelateerde onderwerpen
6 maart 2017

Op de Internationale Vrouwendag, 8 maart a.s., vragen vrijwilligers van Wikipedia extra aandacht voor de vrouw. De reden: “Wikipedia bevat veel informatie over onderwerpen zoals techniek, sport, wetenschap en science fiction. Wat mist is informatie over onderwerpen die traditioneel door vrouwen belangrijk worden gevonden,” zo laat de online encyclopedie in een persbericht weten.

Doel van deze actie is om meer artikelen over vrouwen op Wikipedia te krijgen maar ook om meer vrouwen zelf aan het schrijven te krijgen. Er zijn bijeenkomsten in het land - maar ook online - waar zowel beginnende als ervaren Wikipedia-bewerkers hun steentje kunnen bijdragen. Deelnemers kunnen putten uit een lange lijst met ontbrekende artikelen, kunnen artikelen van een anderstalige Wikipedia vertalen, of kunnen korte al bestaande artikelen verder uitbreiden.

Sinds 2015 is een groep van voornamelijk vrouwelijke Wikipedia-bewerkers actief om de achterstand van vrouwen op Wikipedia weg te werken. Online besteedt de werkgroep veel aandacht aan de begeleiding van nieuwe bewerkers. Daarnaast signaleren ze inhoudelijke lacunes op Wikipedia en brengen deze onder de aandacht bij geïnteresseerde Wikipedia-bewerkers én kennisinstellingen.  

In 2016 organiseerde de werkgroep rond internationale vrouwendag een schrijfweekend waaraan zowel online als offline kon worden deelgenomen. Binnen twee dagen werden er ruim tachtig nieuwe artikelen geschreven op Wikipedia. In totaal werden er in 2016 tijdens activiteiten van de werkgroep meer dan 600 nieuwe artikelen geschreven over vrouwen en vrouwenonderwerpen.

Reageren

*verplichte velden
 
 • Chromecast Extension

  Apr 13, 2017, 11:23

  This Chromecast app, can be conveniently used provided it should be connected to a television set

 • hoa tươi

  Apr 13, 2017, 17:23

  shop hoa tươi đẹp nhất chuyên cung cấp đa dạng các sản phẩm hoa tươi đẹp nhất, dịch vụ điện hoa tận nơi

  http://shophoasapninhthuan.blogspot.com/ http://dienhoatuoitphcm.blogspot.com/ http://shophoatphcm.blogspot.com/

 • 323i car covers

  May 22, 2017, 15:57

  Cool website buddy I am gona suggest this to all my list of contacts.

 • duck life 5

  Aug 3, 2017, 07:01

  Should there be another persuasive post you can share next time, I’ll be surely waiting for it.

 • cửa hàng bánh trung thu tại TP HCM

  Aug 31, 2017, 06:11

  Bánh trung thu Yến sào Sanest Moon Cake được làm với những nguyên liệu đặc biệt quý giá: Yến sào, Vi cá, Hải sâm đảm bảo 3 yếu tố: ngon, đẹp, bổ cho sản phẩm

 • chevrolet s10 car covers

  Sep 9, 2017, 09:26

  A very stylistic way of writing, creating effects especially in language and literature.

 • showbox apk

  Sep 25, 2017, 16:59

  Conniving Lex Luthor took advantage of this situation, set Batman and Superman at war with each other. IMDB Rating: 7/10.

 
IP #6: Marco de Niet kijkt terug op 11 jaar DEN

In de nieuwste IP aandacht voor een onderzoek naar opleidingsbehoeften in ons vakgebied, de indrukken van een big data-congres in New York, interview met Marco de Niet bij zijn afscheid van DEN (en tevens spreker op het komende KNVI Jaarcongres) en drie zelfhulp)boeken over smartphoneverslaving.