532 x gelezenReageer
New York Public Library koopt archief van rockzanger Lou Reed
New York Public Library koopt archief van rockzanger Lou Reed
6 maart 2017

De New York Public Library heeft het complete archief van Lou Reed gekocht, de rockartiest die in 2013 overleed. “Mijn droom is altijd geweest om het werk van Lou volledig openbaar te maken voor het publiek”, zei z'n weduwe Laurie Anderson in een persbericht.

Behalve zo’n 3.600 geluids- en 1.600 video-opnames telt het archief ook honderden foto’s, documenten, notities en persoonlijke voorwerpen uit de carrière van de muzikant. Tot 20 maart exposeert de New York Public Library delen van het archief. Lou Reed zou dit jaar 75 zijn geworden.

 

Meer achtergrondinformatie op www.newyorker.com

 

(Fotonikolai36, CC BY-SA 2.0)

Reageren

*verplichte velden
 
  • Aptoide iOS

    Apr 13, 2017, 14:36

    the users to create their own App store on Aptoide and sell it to other users by registering on the official website of Aptoide

 
IP #5: #LibrariesResist!

Sinds zijn verkiezing tot president van de Verenigde Staten is Donald Trump dominant aanwezig in de internationale media. Nu prijkt hij ook op de cover van IP. Hij is de eerste politieke leider die die twijfelachtige eer krijgt, en dat is natuurlijk niet voor niets. In het artikel ‘Bad-Ass Librarians en Guerilla Archivists’ brengt Marjo Bakker in kaart welke gevaren Amerikaanse bibliothecarissen en archivarissen zagen opdoemen en welke acties zij tot dusver ondernamen in een poging het tij te keren.