1092 x gelezenReageer
NDE organiseert voor tweede keer Week van het Digitaal Erfgoed
NDE organiseert voor tweede keer Week van het Digitaal Erfgoed
7 maart 2017

Van 7 t/m 14 april organiseert het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) voor de tweede keer de Week van het Digitaal Erfgoed. Tijdens deze week vinden er door het hele land uiteenlopende workshops en bijeenkomsten plaats rondom het toegankelijk maken van digitaal erfgoed. 

Tijdens de Week organiseert het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) zestien (kostenloze) verdiepende sessies door het hele land. De workshops variëren van de strijd tegen linkrot tot Werken met de knowledge graph

Verder vindt op 7 april de conferentie van het NDE plaats tijdens het ErfgoedEvent in de Brabanthallen. In het plenaire ochtendgedeelte staat de toekomst van het netwerk centraal. Het middagprogramma is vooral praktisch van aard: hoe kun je gebruik maken van de resultaten die zijn opgeleverd door de verschillende samenwerkingsprojecten van de partners in het Netwerk Digitaal Erfgoed? Wil je je nog inschrijven voor deze conferentie, wees er dan snel bij want vol is vol.

Ook DEN organiseert een viertal workshops tijdens de Week van het DigitaalErfgoed. Zo zijn er twee Open Erfgoed Koffies in Assen en Delft, een workshop over Indicatoren Digitaal Erfgoed en de workshop The Story of Our Life.

Reageren

*verplichte velden
 
 
IP #5: #LibrariesResist!

Sinds zijn verkiezing tot president van de Verenigde Staten is Donald Trump dominant aanwezig in de internationale media. Nu prijkt hij ook op de cover van IP. Hij is de eerste politieke leider die die twijfelachtige eer krijgt, en dat is natuurlijk niet voor niets. In het artikel ‘Bad-Ass Librarians en Guerilla Archivists’ brengt Marjo Bakker in kaart welke gevaren Amerikaanse bibliothecarissen en archivarissen zagen opdoemen en welke acties zij tot dusver ondernamen in een poging het tij te keren.