1257 x gelezenReageer
Monitor brengt Amsterdamse museumsector in beeld
Monitor brengt Amsterdamse museumsector in beeld
28 februari 2017

Onlangs is de tweede Amsterdam Museum Monitor gepresenteerd. Dit rapport (pdf) van de Stichting Samenwerkende Amsterdamse Musea brengt de museale sector uitgebreid in kaart en laat zien welk belang de musea hebben in de stad en de regio.

Elk jaar brengen de musea hun eigen cijfers naar buiten. Dit jaar is er voor het eerst onderzoek gedaan naar de omvang van de sector naast de bezoekersaantallen. Welke cijfers en gegevens worden door verschillende partijen onderzocht en gepubliceerd en hoe kan daar eenheid in worden gebracht? Deze vraag lag ten grondslag aan de Amsterdam Museum Monitor 2016. De uitkomsten bieden meer dan voldoende aanleiding om het onderzoek de komende jaren voort te zetten en daar waar mogelijk de samenwerking tussen de musea in Amsterdam en de metropool verder te verdiepen.

Reageren

*verplichte velden
 
 
IP #7: Amazon als dataslurper

In dit nummer aandacht voor Amazon als datatovenaar, het digitaal ontsluiten van collecties muziekarchieven, het coördinatiepunt voor research data management en tips om diefstal uit bibliotheekcollecties te voorkomen. Extra bij dit nummer: de jaarlijkse KNVI jaarcongresspecial waarin de redactie samen met sprekers vooruitkijkt op het congres (op 9 november).