1447 x gelezenReageer
Elsevier neemt Plum Analytics over van EBSCO
Elsevier neemt Plum Analytics over van EBSCO
8 februari 2017

Elsevier heeft Plum Analytics overgenomen van EBSCO Information Services. Plum Analytics is leverancier van PlumX, een product dat een totaalbeeld van de impact van wetenschappelijk onderzoek geeft voor wetenschappers, uitgevers en financiers. EBSCO had Plum Analytics zelf in 2014 gekocht.

Plum Analytics is een vorm van waardebepaling van wetenschappelijke informatie waarbij naast standaardindicatoren over artikelen ook output in diverse andere vormen gemeten wordt. Het product wordt geïntegreerd in Elseviers producten SciVal en Pure.

Olivier Dumon, Managing Director, Research Products van Elsevier, zegt in een persbericht: “Het is bekend dat altmetrics in het onderzoek een hoe langer hoe grotere rol speelt. Altmetrics-producten zorgen voor een snellere, gevarieerdere en completere manier om te meten hoe het onderzoek er voor staat. In combinatie met onze onderzoeksproducten geeft Plum Analytics aanzienlijk meer onderzoekers een groter begrip van hoe hun onderzoek gebruikt en gecommuniceerd wordt. Deze overname past in het beleid van Elsevier om onderzoekers in de loop van hun hele carrière te ondersteunen.”

Onafhankelijke onderzoekers die gebruikmaken van Mendeley, een gratis sociale website om mee samen te werken, hebben hier ook voordeel van, zo laat Elsevier weten: hun profielen worden aangevuld met de altmetrics van Plum Analytics. Tot op heden was Plum Analytics alleen beschikbaar voor institutionele gebruikers.

Mark Herrick, EBSCO Information Services Senior Vice President van Business Development and Strategy, laat in een persbericht weten dat ”Plum duidelijk [is] gegroeid en volwassen [is] geworden, en door hoe langer hoe meer instituten in de wereld [wordt] gebruikt. Na zorgvuldige afweging zijn we tot de conclusie gekomen dat het voor het bereiken van het volledige potentieel belangrijk is dat Plum zich aansluit bij een bedrijf met een sterke band en een stevige verankering in het onderzoeksdomein. We geloven sterk in de waarde van Plum en garanderen een naadloze overgang voor alle klanten.”

Reageren

*verplichte velden
 
 • krish

  Apr 8, 2017, 12:57

  <a href="http://google.com">Google</a>

 • Google

  Apr 8, 2017, 12:57

  Google

 • <a href="https://www.facebook.com/1Hosting"> web hosting $ one </a>

  Apr 21, 2017, 09:56

  Geweldig artikel. Ik vind het leuk om te schrijven.

 • Google

  Apr 21, 2017, 09:59

  I love google

 • Google

  Jun 2, 2017, 06:50

  it's very nice.

 • intabe

  Jun 8, 2017, 13:18

  Bedankt voor het delen van het nieuws! Het is erg handig. http://www.intabe.com/

 • cat tuong phu sinh

  Jun 12, 2017, 09:27

  Wall clock will be a meaningful gift Marine Workshop is a factory specializing in construction of wall clock to advertise on Hoang Mai Market like all surrounding provinces. The main samples are made at our company such as table clock, gift clock, logos on the clock, wooden clock, crystal watch, clock on demand, clockwork Not only that, the clock also means the movement of reincarnation, the gift of the watch will be the content of the non-stop of you and the family in the house The beautiful watches will bring good luck to the landlord. So buy your subordinates, co-workers, or loved ones a premium watch right now

  The customer is more harmonious. Brand donghotreotuongkashi

  Utility and prominent design points in Cat Tuong Phu Sinh  The first project has a 15ha ecological tourist area and a 1.7 km long tourism canal at the end of Phu Tu Cat Tuong ecological tourism area. Bridge in, living, working, leisure in the inner city. http://www.donghotreotuongkashi.com/ http://cattuonggroup.org/

 
IP #5: #LibrariesResist!

Sinds zijn verkiezing tot president van de Verenigde Staten is Donald Trump dominant aanwezig in de internationale media. Nu prijkt hij ook op de cover van IP. Hij is de eerste politieke leider die die twijfelachtige eer krijgt, en dat is natuurlijk niet voor niets. In het artikel ‘Bad-Ass Librarians en Guerilla Archivists’ brengt Marjo Bakker in kaart welke gevaren Amerikaanse bibliothecarissen en archivarissen zagen opdoemen en welke acties zij tot dusver ondernamen in een poging het tij te keren.