411 x gelezenReageer
Elsevier neemt Plum Analytics over van EBSCO
Elsevier neemt Plum Analytics over van EBSCO
8 februari 2017

Elsevier heeft Plum Analytics overgenomen van EBSCO Information Services. Plum Analytics is leverancier van PlumX, een product dat een totaalbeeld van de impact van wetenschappelijk onderzoek geeft voor wetenschappers, uitgevers en financiers. EBSCO had Plum Analytics zelf in 2014 gekocht.

Plum Analytics is een vorm van waardebepaling van wetenschappelijke informatie waarbij naast standaardindicatoren over artikelen ook output in diverse andere vormen gemeten wordt. Het product wordt geïntegreerd in Elseviers producten SciVal en Pure.

Olivier Dumon, Managing Director, Research Products van Elsevier, zegt in een persbericht: “Het is bekend dat altmetrics in het onderzoek een hoe langer hoe grotere rol speelt. Altmetrics-producten zorgen voor een snellere, gevarieerdere en completere manier om te meten hoe het onderzoek er voor staat. In combinatie met onze onderzoeksproducten geeft Plum Analytics aanzienlijk meer onderzoekers een groter begrip van hoe hun onderzoek gebruikt en gecommuniceerd wordt. Deze overname past in het beleid van Elsevier om onderzoekers in de loop van hun hele carrière te ondersteunen.”

Onafhankelijke onderzoekers die gebruikmaken van Mendeley, een gratis sociale website om mee samen te werken, hebben hier ook voordeel van, zo laat Elsevier weten: hun profielen worden aangevuld met de altmetrics van Plum Analytics. Tot op heden was Plum Analytics alleen beschikbaar voor institutionele gebruikers.

Mark Herrick, EBSCO Information Services Senior Vice President van Business Development and Strategy, laat in een persbericht weten dat ”Plum duidelijk [is] gegroeid en volwassen [is] geworden, en door hoe langer hoe meer instituten in de wereld [wordt] gebruikt. Na zorgvuldige afweging zijn we tot de conclusie gekomen dat het voor het bereiken van het volledige potentieel belangrijk is dat Plum zich aansluit bij een bedrijf met een sterke band en een stevige verankering in het onderzoeksdomein. We geloven sterk in de waarde van Plum en garanderen een naadloze overgang voor alle klanten.”

Reageren

*verplichte velden
 
 • hemorrhoid treatments

  Feb 12, 2017, 16:48

  This is truly a great read for me. I have bookmarked it and I am looking forward to reading new articles. Keep up the good work!.

 • natural treatment for sinus infection

  Feb 12, 2017, 21:29

  This article was written by a real thinking writer. I agree many of the with the solid points made by the writer. I’ll be back.

 • pheromone colognes for men

  Feb 14, 2017, 08:34

  hi was just seeing if you minded a comment. i like your website and the them you picked is super. I will be back.

 • BMI CALCULATOR

  Feb 14, 2017, 13:30

  I learned a lot of useful, thank you! http://calculatorbmi.org

 • pheromones for males

  Feb 14, 2017, 15:09

  Thank you for helping people get the information they need. Great stuff as usual. Keep up the great work!!!

 • natural gout remedy

  Feb 15, 2017, 20:32

  Great post, you have pointed out some fantastic points , I likewise think this s a very wonderful website.

 • ibs treatment

  Feb 16, 2017, 09:16

  Good website! I truly love how it is easy on my eyes it is. I am wondering how I might be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your RSS which may do the trick? Have a great day!

 • cologne with pheromones

  Feb 17, 2017, 20:16

  Its a great pleasure reading your post.Its full of information I am looking for and I love to post a comment that "The content of your post is awesome" Great work.

 • hemorrhoid forum

  Feb 19, 2017, 09:31

  Good website! I truly love how it is easy on my eyes it is. I am wondering how I might be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your RSS which may do the trick? Have a great day!

 • 192.168.1.1 admin

  Feb 20, 2017, 12:53

  The post is written in very a good manner and i wanna say you "Thanks!"

 • lowes career

  Feb 20, 2017, 20:00

  great post

 
IP #1 2017: Open web

Sinds november 2016 zijn Amerikaanse klimaatwetenschappers druk bezig om hun databases veilig te stellen, schrijft Enno Meijers in dit nummer. Zij vrezen dat president - en klimaatscepticus - Trump hun onderzoeksprogramma’s zal stilleggen en hun enorme dataverzamelingen van het web zal laten verdwijnen.