1569 x gelezenReageer
13 februari: Themamiddag OKBN over research tools bij kunstbibliotheken en -opleidingen
13 februari: Themamiddag OKBN over research tools bij kunstbibliotheken en -opleidingen
1 februari 2017

Op 13 februari organiseert het Overleg Kunst(historische) Bibliotheken Nederland / OKBN een themamiddag over het gebruik van research tools bij de kunstbibliotheken en -opleidingen. Deze middag vindt plaats bij de Willem de Kooning Academie Rotterdam.

Op programma staan drie lezingen. Geert Jan Koot (hoofdcurator bibliotheekcollecties Rijksmuseum) zal vertellen over de Art Discovery Group Catalogue: Research Gateway to Art Literature. Hoe is deze catalogus, waarin 60 kunstbibliotheken samenwerken, ontstaan?

Lieke van Deinsen (coördinator lees- en studiezaal Research Services Rijksmuseum) zet aan de hand van haar onderzoek als Johan Huizinga Fellow in het Rijksmuseum uiteen op welke manieren zij nieuwe, interdisciplinaire onderzoeksmethoden toepast in haar onderzoek naar het Nederlandse literaire verleden.

Tot slot zal Wilma Knol (informatiespecialist en embedded librarian Willem Kooning Academie) een tool belichten om studenten beeldende kunst te trainen in informatievaardigheden. Deze tool ontwikkelde Knol samen met collega-docenten.

Aanmelden kan tot uiterlijk 6 februari bij: anna.rademakers@kb.nl. Meer informatie op okbn.nl.

Reageren

*verplichte velden
 
 
IP #5: #LibrariesResist!

Sinds zijn verkiezing tot president van de Verenigde Staten is Donald Trump dominant aanwezig in de internationale media. Nu prijkt hij ook op de cover van IP. Hij is de eerste politieke leider die die twijfelachtige eer krijgt, en dat is natuurlijk niet voor niets. In het artikel ‘Bad-Ass Librarians en Guerilla Archivists’ brengt Marjo Bakker in kaart welke gevaren Amerikaanse bibliothecarissen en archivarissen zagen opdoemen en welke acties zij tot dusver ondernamen in een poging het tij te keren.