268 x gelezenReageer
EBSCO Information Services neemt Plum Analytics over
EBSCO Information Services neemt Plum Analytics over
13 mei 2014

EBSCO Information Services heeft Plum Analytics overgenomen. Plum Analytics is leverancier van PlumX, een product dat een totaalbeeld van de impact van wetenschappelijk onderzoek geeft voor wetenschappers, informatiespecialisten, uitgevers en financiers.

PlumX biedt "alternative research metrics" (altmetrics), een vorm van waardebepaling van wetenschappelijke informatie waarbij naast standaardindicatoren over artikelen ook output in diverse andere vormen gemeten wordt. Daartoe wordt informatie verzameld in vijf categorieën: gebruik, mentions, captures, social media en citaten.
 
Plum Analytics wordt een dochteronderneming van EBSCO Information Services, maar blijft actief onder eigen naam en biedt  dezelfde producten als voordien. Ook het management blijft ongewijzigd.

Reageren

*verplichte velden
 
  • Ryan Cataldo CPG Financial

    May 2, 2017, 09:28

    I wanna thanks to a great extent for providing such informative and qualitative material therefore often.

 
IP #5: #LibrariesResist!

Sinds zijn verkiezing tot president van de Verenigde Staten is Donald Trump dominant aanwezig in de internationale media. Nu prijkt hij ook op de cover van IP. Hij is de eerste politieke leider die die twijfelachtige eer krijgt, en dat is natuurlijk niet voor niets. In het artikel ‘Bad-Ass Librarians en Guerilla Archivists’ brengt Marjo Bakker in kaart welke gevaren Amerikaanse bibliothecarissen en archivarissen zagen opdoemen en welke acties zij tot dusver ondernamen in een poging het tij te keren.