317 x gelezenReageer
EBSCO Information Services neemt Plum Analytics over
EBSCO Information Services neemt Plum Analytics over
13 mei 2014

EBSCO Information Services heeft Plum Analytics overgenomen. Plum Analytics is leverancier van PlumX, een product dat een totaalbeeld van de impact van wetenschappelijk onderzoek geeft voor wetenschappers, informatiespecialisten, uitgevers en financiers.

PlumX biedt "alternative research metrics" (altmetrics), een vorm van waardebepaling van wetenschappelijke informatie waarbij naast standaardindicatoren over artikelen ook output in diverse andere vormen gemeten wordt. Daartoe wordt informatie verzameld in vijf categorieën: gebruik, mentions, captures, social media en citaten.
 
Plum Analytics wordt een dochteronderneming van EBSCO Information Services, maar blijft actief onder eigen naam en biedt  dezelfde producten als voordien. Ook het management blijft ongewijzigd.

Reageren

*verplichte velden
 
  • Ryan Cataldo CPG Financial

    May 2, 2017, 09:28

    I wanna thanks to a great extent for providing such informative and qualitative material therefore often.

 
IP #6: Marco de Niet kijkt terug op 11 jaar DEN

In de nieuwste IP aandacht voor een onderzoek naar opleidingsbehoeften in ons vakgebied, de indrukken van een big data-congres in New York, interview met Marco de Niet bij zijn afscheid van DEN (en tevens spreker op het komende KNVI Jaarcongres) en drie zelfhulp)boeken over smartphoneverslaving.