3072 x gelezen
IP #2 2017: cybersecurity
IP #2 2017: cybersecurity
8 maart 2017

Ronald Prins, directeur van cyberbeveiligingsbedrijf Fox-IT, doet in IP #2 een aantal pittige uitspraken. ‘Ik hoop eigenlijk op een grote cyberramp. Dan weet ik zeker dat de ogen van de overheid geopend worden.’ Hij benadrukt dat we af moeten van het ongegronde standpunt dat alle cruciale instanties/bedrijven in Nederland zelf voor hun beveiliging moeten zorgdragen. 

Ook in dit nummer: aandacht voor virtuele assistenten. Het is voor technologiebedrijven als Amazon, Google en Apple inmiddels dringen geblazen: ze willen allemaal ons digitale hulpje zijn – niet alleen op de smartphone, maar ook thuis, op kantoor en zelfs in de auto. Vincent Janssen zoekt het antwoord op de vraag of digitale assistenten de toekomst hebben.

Verder spreekt Dafne Jansen in deze IP-editie Tom van de Wetering, commercieel directeur van SETUP. Hoe gaat de samenwerking met de Centrale Bibliotheek in Utrecht? Eric Sieverts test de zoekmogelijkheden van de portal Haagse Feiten. En Klaas Jan Mollema vervolgt in dit nummer zijn serie over big data.

Blader hier een verkorte versie van het nummer door.

 

 

 
IP #6: Marco de Niet kijkt terug op 11 jaar DEN

In de nieuwste IP aandacht voor een onderzoek naar opleidingsbehoeften in ons vakgebied, de indrukken van een big data-congres in New York, interview met Marco de Niet bij zijn afscheid van DEN (en tevens spreker op het komende KNVI Jaarcongres) en drie zelfhulp)boeken over smartphoneverslaving.